Истаптывать-Истоптать

Истаптывать

Çiğneyip ezmek

Истоптать

Çiğneyip ezmek

SIFAT FİİL-ПРИЧАСТИЕ

  • Истаптывать Geçmiş Zaman : истаптывавший

    SIFAT FİİL-ПРИЧАСТИЕ

    Fiil Sıfatlar şimdiki ve geçmiş zamanda , aktif ve pasif isimleri tanımlamak için kullanılır ve adından da anlaşıldığı gibi bu sıfatlar fiilden türetilirler. Örneğin okuyan çocuk, oturan adam, çalışan insan gibi.ПРИЧАСТИЕ ile ilgili dersimize buradan ulaşabilirsiniz.

  • Истаптывать Şimdiki Zaman :
  • Истаптывать Edilgen Geçmiş Zaman :
  • Истаптывать Edilgen Şimdiki Zaman : истаптываемый
  • Истоптать Geçmiş Zaman : истоптавший
  • Истоптать Edilgen Geçmiş Zaman : истоптанный

ZARF FİİL-ДЕЕПРИЧАСТИЕ

  • Истаптывать Şimdiki Zaman : истаптывая

    ZARF FİİL - Деепричастие

    Zarf fiil ; bir fiilin cümlede zarf görevinde kullanıldığı halidir. Genelde yükleme yöneltilen “nasıl” ve “ne zaman” sorularının yanıtıdır. Fiillere bağ fiil eki eklenerek yapılırlar.ДЕЕПРИЧАСТИЕ ile ilgili dersimize buradan ulaşabilirsiniz.

  • Истоптать Geçmiş Zaman : истоптав

AŞAĞIDAKİ ÖRNEKLER YAPAY ZEKA (GROK 2) TARAFINDAN ÜRETİLMİŞTİR.

Толпа постепенно истаптывает траву возле сцены. (Kalabalık sahnenin yanındaki çimleri yavaş yavaş çiğneyip eziyor.)

Дети часто истаптывают газон во время игры. (Çocuklar oyun sırasında çimleri sık sık çiğneyip eziyor.)

Туристы истаптывают тропинки, если не идут по указателям. (Turistler işaretleri takip etmezse patikaları çiğneyip eziyor.)

Рабочие истаптывают землю вокруг строительной площадки. (İşçiler inşaat alanının çevresindeki toprağı çiğneyip eziyor.)

Лошади постепенно истаптывают мягкую почву. (Atlar yumuşak toprağı yavaş yavaş çiğneyip eziyor.)

Посетители истоптали весь газон перед музеем. (Ziyaretçiler müzenin önündeki bütün çimleri çiğneyip ezdi.)

Толпа истоптала цветы возле ограждения. (Kalabalık çitin yanındaki çiçekleri çiğneyip ezdi.)

Рабочие истоптали грязь у входа в здание. (İşçiler binanın girişindeki çamuru çiğneyip ezdi.)

Собака истоптала свежую клумбу. (Köpek yeni hazırlanmış çiçek tarhını çiğneyip ezdi.)

Туристы истоптали узкую тропу в лесу. (Turistler ormandaki dar patikayı çiğneyip ezdi.)