Несовершенный вид fiillerde eylem devam ettiği için, fiil geçmiş, şimdiki ve gelecek zamanlarda çekimlenir. Ancak Совершенный вид'de eylem bitmiş olduğu için devam eden şimdiki zamanda fiil çekimlenmez.Yani Совершенный вид'de Şimdiki Zaman yoktur.
Fiil Sıfatlar şimdiki ve geçmiş zamanda , aktif ve pasif isimleri tanımlamak için kullanılır ve adından da anlaşıldığı gibi bu sıfatlar fiilden türetilirler. Örneğin okuyan çocuk, oturan adam, çalışan insan gibi.ПРИЧАСТИЕ ile ilgili dersimize buradan ulaşabilirsiniz.
Zarf fiil ; bir fiilin cümlede zarf görevinde kullanıldığı halidir. Genelde yükleme yöneltilen “nasıl” ve “ne zaman” sorularının yanıtıdır. Fiillere bağ fiil eki eklenerek yapılırlar.ДЕЕПРИЧАСТИЕ ile ilgili dersimize buradan ulaşabilirsiniz.
Весенние дожди часто наводняют низкие районы города. (İlkbahar yağmurları şehrin alçak bölgelerini sık sık su basmasına neden olur.)
Таяние снега постепенно наводняет поля около реки. (Karların erimesi nehrin yakınındaki tarlaları yavaş yavaş su basmasına neden oluyor.)
Разлив реки каждый год наводняет соседние деревни. (Nehrin taşması her yıl çevredeki köyleri su basmasına neden olur.)
Сильные ливни наводняют улицы и затрудняют движение. (Şiddetli sağanak yağışlar sokakları su basmasına neden oluyor ve trafiği zorlaştırıyor.)
Подземные воды постепенно наводняют старые шахты. (Yer altı suları eski madenleri yavaş yavaş su basmasına neden oluyor.)
После урагана вода наводнила несколько районов города. (Kasırgadan sonra su şehrin birkaç bölgesini bastı.)
Разлив реки наводнил подвалы всех домов на улице. (Nehrin taşması sokaktaki bütün evlerin bodrumlarını su bastı.)
Сильный дождь наводнил тоннель за несколько минут. (Şiddetli yağmur tüneli birkaç dakika içinde su bastı.)
Вода наводнила поля и уничтожила часть урожая. (Su tarlaları bastı ve ürünün bir kısmını yok etti.)
Прорыв трубы наводнил первый этаж здания. (Boru hattındaki patlama binanın birinci katını su bastı.)