Нагревать-Нагреть

Нагревать

Isıtmak

Нагреть

Isıtmak

SIFAT FİİL-ПРИЧАСТИЕ

  • Нагревать Geçmiş Zaman : нагревавший

    SIFAT FİİL-ПРИЧАСТИЕ

    Fiil Sıfatlar şimdiki ve geçmiş zamanda , aktif ve pasif isimleri tanımlamak için kullanılır ve adından da anlaşıldığı gibi bu sıfatlar fiilden türetilirler. Örneğin okuyan çocuk, oturan adam, çalışan insan gibi.ПРИЧАСТИЕ ile ilgili dersimize buradan ulaşabilirsiniz.

  • Нагревать Şimdiki Zaman :
  • Нагревать Edilgen Geçmiş Zaman :
  • Нагревать Edilgen Şimdiki Zaman : нагреваемый
  • Нагреть Geçmiş Zaman : нагревший
  • Нагреть Edilgen Geçmiş Zaman : нагретый

ZARF FİİL-ДЕЕПРИЧАСТИЕ

  • Нагревать Şimdiki Zaman : нагревая

    ZARF FİİL - Деепричастие

    Zarf fiil ; bir fiilin cümlede zarf görevinde kullanıldığı halidir. Genelde yükleme yöneltilen “nasıl” ve “ne zaman” sorularının yanıtıdır. Fiillere bağ fiil eki eklenerek yapılırlar.ДЕЕПРИЧАСТИЕ ile ilgili dersimize buradan ulaşabilirsiniz.

  • Нагреть Geçmiş Zaman : нагрев

AŞAĞIDAKİ ÖRNEKLER YAPAY ZEKA (GROK 2) TARAFINDAN ÜRETİLMİŞTİR.

Солнце постепенно нагревало воду в озере. (Güneş göldeki suyu yavaş yavaş ısıtıyordu.)

Перед лабораторной работой студент нагревал раствор на спиртовке. (Öğrenci laboratuvar çalışmasından önce çözeltiyi ispirto ocağında ısıtıyordu.)

Этот прибор нагревает воздух в комнате за несколько минут. (Bu cihaz odadaki havayı birkaç dakika içinde ısıtıyor.)

Мы медленно нагревали молоко, чтобы оно не закипело. (Süt kaynamasın diye onu yavaşça ısıtıyorduk.)

Рабочие постоянно нагревали металлические детали перед обработкой. (İşçiler işlemden önce metal parçaları sürekli ısıtıyordu.)

Я нагрел воду для чая и выключил плиту. (Çay için suyu ısıttım ve ocağı kapattım.)

Мастер нагрел стекло до нужной температуры. (Usta camı gereken sıcaklığa kadar ısıttı.)

Она быстро нагрела суп в микроволновой печи. (Çorbayı mikrodalga fırında hızlıca ısıttı.)

Мы нагрели двигатель перед началом испытаний. (Deneylere başlamadan önce motoru ısıttık.)

Учёный нагрел раствор и заметил изменение его цвета. (Bilim insanı çözeltiyi ısıttı ve rengindeki değişimi fark etti.)